Välkommen till Technology for Infrastructure projects

+46 31-13 16 45

info@tfip.se

Nyheter

Läs om vad som händer på TFIP och olika projekt vi är delaktiga i.

Här presenterar vi även aktuellt som sker i vår bransch.

Nyheter

Möt TFIP:s nya verksamhetsansvarige på Stockholmskontoret

Caroline Kärreman - 2018-05-04

En fantastisk positiv utveckling med stor potential och många möjligheter, det är faktorer som påverkar framtidens infrastruktur enligt TFIP:s nya verksamhetsansvarige i Stockholm, Jonas Högardh.

TFIP har glädjen att presentera Jonas Högardh som med målmedvetenhet och stor erfarenhet ansvarar över Stockholmsområdet. Jonas har tidigare arbetat som projektledare och linjechef inom infrastruktur, både i Sverige och internationellt.

Jonas kommer senast från WSP, där han arbetet mycket med försäljning, som linjechef och projektledning på Stockholm Vatten för tex Kista Äng. Före det arbetade Jonas på Bombardier med Installationer, test och driftsättning (Commissioning) av det nya europeiska datastyrningssystemet för järnväg, signalsystem, ERTMS
Som kuriosa kan nämnas att Jonas spelar hockey på veterannivå.

- Sverige har en fantastisk positiv utveckling när det gäller investeringar i infrastruktur och digitalisering vilket skapar ett stort behov av nya och olika typer av uppkopplingar, strömförsörjningar och konstruktioner som behöver utredas, projekteras och projektledas. Offentliga upphandlingar uppgår till 600 miljarder årligen varav olika typer av infrastruktur uppdrag är en stor del, säger Jonas och fortsätter:

- Jag är övertygad om att TFIP kan vara med och bidra till Sveriges utveckling genom att kunna offerera bra och konkurrenskraftiga erbjudande till alla kunder framöver och att fler större uppdrag kan gå till mindre aktörer. I grunden tror jag på en marknad där det finns flera sunda aktörer, det tjänar alla på.

Jonas Högardh ser på sin roll som verksamhetsansvarig på TFIP som en möjligheten att vara en del i att se TFIP växa både i Sverige och i resten av norden genom moderna tekniska lösningar, med kollegor som har hög kompetens inom sina områden och gemensamt gör TFIP till en attraktiv arbetsgivare som har sunda och goda värderingar.

- Att TFIP är relativt små, flexibla med låg kostnadsbas och kunniga inom ett smalt område gör att vi kan erbjuda attraktiva lösningar för kunderna, Jonas avslutar:

- Potentialen är väldigt stor och möjligheterna många, för TFIP gäller det att behålla och utveckla våra kunniga medarbetare samt rekrytera nya kollegor som också brinner för en innovativ infrastruktur där vi skapar kostnadseffektiva och hållbara lösningar.

Light + Building mässa i Frankfurt

Caroline Kärreman - 2018-03-16

På söndag åker TFIP till Frankfurt för att vara med på Light + Building mässan i Frankfurt. Det är den största mässan i världen med fokus på framtidsorienterade teknologier och designtrender.
Det är alltid givande att besöka mässor, det ger en möjlighet att inspireras av andra innovativa företag och knyta nya kontakter.
Då TFIP är ett företag som expanderar och är i framkant när det kommer till utveckling, innovation och digitalisering har vi stort utbyte av att besöka mässor som har fokus på framtiden och infrastruktur.

Mässan pågår 18-23 mars.

Välkommen John!

Caroline Kärreman - 2018-03-15

Idag börjar vår nya HR-ansvariga, John Ingmarsson på TFIP. John kommer främst jobba med rekrytering och personalfrågor, och ansvara över vår resursplanering. John kommer senast från IAC.
Varmt välkommen John!

Välkommen Julia!

Caroline Kärreman - 2018-03-06

Vi vill hälsa Julia Strandberg varmt välkommen till oss på TFIP.

Julia är ny marknads- och kommunikationsansvarig och kommer att ansvara för företagets marknadsföring både operativt och strategiskt. Julia kommer närmast ifrån IT-högskolan där hon arbetat som marknadskoordinator.

Välkommen Valeriu!

Caroline Kärreman - 2018-03-06

Välkommen Valeriu Cirjaleanu till oss på TFIP!

Valeriu kommer arbeta med BIM-3D och som beräkningskonstruktör med inriktning El/Tele. Valeriu har en mastersutbildning i elkraft och kommer närmast från Chalmers. Varmt välkommen!

Vi välkomnar Michaela och Sara tillbaka till oss!

Caroline Kärreman - 2018-02-26

Vi välkomnar Sara och Michaela tillbaka hit till oss på TFIP. Under 10 veckor kommer de att genomföra sin LIA period 2 hos oss på Göteborgskontoret. De utbildar sig till Byggprojektörer på Yrkeshögskolan i Kungsbacka – en utbildning med fokus på BIM, CAD och konstruktion. Varmt välkomna båda två!

Välkommen Anna!

Lisa Ek - 2018-02-20

Nu när vi är inflyttade på plan 2 är vi glada att hälsa Anna Ekström välkommen till oss! Anna kommer framförallt att ansvara för vår kommande reception och arbetsuppgifterna kring det. Anna har lång erfarenhet inom servicebranschen och kommer närmast ifrån Circle K.

Varmt välkommen till oss!

Nya lokaler!

Caroline Kärreman - 2018-02-15

Nu är vi äntligen på plats i våra nya, fina lokaler! Vi befinner oss fortfarande på samma adress men ett par våningar ner. Kommande veckor kommer andra halvan av våningen att renoveras efter våra önskemål, i början av april är kontoret planerat att vara helt färdigt. Vi längtar!

Vi vill bli fler!

Lisa Ek - 2018-02-02

Nu söker vi fler handläggare och projektledare inom El/Tele och VVS – för att läsa mer om TFIP's lediga tjänster eller för ansökan, klicka på fliken karriär!

VÅRMINGEL

Caroline Kärreman - 2018-01-26

Snart är det dags för det årliga vårminglet, denna gång i kombination med invigning av våra nya lokaler! Håll utkik, inbjudan kommer inom kort.

Välkommen Max Barnö!

Lisa Ek - 2018-01-22

Vi har fått en ny medarbetare till TFIP! Max är tidigare utbildad i Borås till Energiingenjör med inriktning mot elkraft och kommer närmast från ÅF Industry, där han jobbat med konstruktion av funktionskritiska system i eldistributionsställverk. Hos oss tar han rollen som BIM- och 3D-konstruktör med inriktning el/energi. Vi är glada över att ha med Max i vårt team!

Nu är nya fasadskylten på plats

Lisa Ek - 2018-01-03

Nu är vår nya, fina fasadskylt på plats! Hantverkarna jobbar på för fullt och vår kommande flytt till plan två här på Prinsgatan närmar sig med stormsteg. I februari får vi tillgång till våra nya lokaler.

Tack för i år!

Cecilia - 2017-12-22

Nu går vi på lite ledighet och är tillbaka igen med nya krafter i början av januari. En god jul och ett gott nytt år önskar vi alla kunder, samarbetspartners och andra som vi haft förmånen att jobba med under året!

Vi söker en marknadskommunikatör

Cecilia - 2017-12-18

Är du en skicklig kommunikatör som vill vara med på TFIP:s varumärkesresa?

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom marknadsföring, goda projektledarskills och är en fena på sociala media.

Läs mer om tjänsten och ansök här.

Är du vår nya receptionist?

Cecilia - 2017-12-18

I samband med vår kontorsflytt (två våningar ner) på Prinsgatan 12 i Göteborg, behöver vi förstärka vårt team med en mångsidig och driven receptionist. Vi söker dig som vill axla rollen som "spindeln i nätet", vilket innebär att du även kommer ansvara för vårt kontor och ta hand om såväl besökare som en hel del administrativa uppgifter.

Läs mer om tjänsten och ansök här!

Regionansvarig Stockholm

Cecilia - 2017-12-10

Nu söker vi dig som vill axla rollen som regionansvarig för TFIP:s verksamhet i Stockholmsområdet, för att driva och utveckla verksamheten framåt, med fokus på resultat och lönsamhet. Är du utbildad civilingenjör eller motsvarande och har stor erfarenhet från ledande roll med personalansvar? Läs mer om tjänsten och ansök här.

Den här rekryteringen görs i samarbete med Sharper.

Nya kontoret tar form

Cecilia - 2017-11-27

På våning 2 här på Prinsgatan 12 i Göteborg jobbas det för fullt. Just nu flyttas väggar och ytskickt rivs ut som så småningom ska ersättas med nya. Om tidsplanen håller flyttar vi in i nya fräscha lokaler i början av februari.

VARM 21 november

Cecilia - 2017-11-22

I går var TFIP med på V-sektionens arbetsmarknadsdag VARM på Chalmers. En heldag med många intressanta möten. På vår facebooksida hittar du fler bilder från dagen.

TFIP på Armada

Cecilia - 2017-11-21

Nu har KTH:s arbetsmarknadsmässa Armada dragit igång med två fullmatade dagar. TFIP är på plats för att knyta nya kontakter med potentiella framtida medarbetare. Besök gärna vår Facebooksida för att se fler bilder »

Ny samarbetspartner

Cecilia - 2017-11-16

Vi har en ny samarbetspartner! I veckan tecknade vi avtal med Structorgruppen, som är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom samhällsbyggnadsområdet. Gruppen består av självständiga partnerägda konsultbolag. TFIP samarbetar för närvarande med Structor med projektering av VA-ledningar hos Astra Zeneca i Södertälje.

Läs mer om Structor »

Fredrik Mattsson, IT-ansvarig

Cecilia - 2017-11-14

Vi är glada att hälsa Fredrik Mattsson välkommen som ansvarig för vår interna IT-drift och -struktur. Fredrik, som har jobbat extra hos oss en tid vid sidan av sina studier, har nu gått över på en deltidstjänst.

Fredrik studerar till civilingenjör inom väg- och vattenteknik på Chalmers och läser nu mastersprogrammet Design and Construction Project Management, en utbildning med fokus på projektledning och projektstyrning i allmänhet och inom anläggningsbranschen i synnerhet.

Hos oss på TFIP är han nu med i det spännande arbetet med att utveckla vår egen interna IT-struktur. Vi välkomnar Fredrik i hans nya roll hos oss!

Vi utbildar i 3D/BIM och installationsteknik!

Cecilia - 2017-11-10

Den här veckan har vi tecknat ett samarbetsavtal med Newton kompetensutveckling. Där kommer vi att undervisa i 3D/BIM samt installationsteknik. Vi ser samarbetet som en möjlighet att nå ut till fler och hitta framtida medarbetare med specifik kompetens.

Utbildningsföretaget Newton bedriver yrkeshögskole- och diplomutbildningar inom fastighet, teknik och IT. Utbildningarna har utformats i nära samarbete med näringslivet. (Foto: Newton)

Läs mer på newton.se

VARM och Armada

Cecilia - 2017-11-08

Snart är det dags för ”favorit i repris” för oss på TFIP, då årets upplaga av VARM-mässan på Chalmers närmar sig med stormsteg. Tisdag 21 november är vi på plats på samhällsbyggnadsprogrammets heldagsmässa för att träffa studenter och knyta nya kontakter. 
varm-massan.se
 
Extra kul och nytt för i år är att vi även kommer vara med på KTH:s stora arbetsmarknadsmässa Armada 21 och 22 november. Tipsa gärna dina studentkompisar om att komma förbi vår monter och säga hej!
armada.nu (Foto: Armada)

Bli en av oss!

Cecilia - 2017-11-01

Vill du vara med och utveckla framtiden? Just nu jobbar vi på TFIP med flera av de största samhällsbyggnadsprojekten i Sverige. Och vi behöver vi fler!

Läs mer om våra lediga tjänster:

• Senior projektör El/Tele (Stockholm)

• Senior projektör Styr och övervakning (Göteborg)

• Senior projektör VVS (Stockholm)

• CAD- och 3D-projektör (Stockholm och Göteborg)

• VVS- och energiingenjör (Stockholm)

Nya möten på rekryteringsmässa

Cecilia - 2017-10-27

Vi avslutar veckan med Trygghetsrådets rekryteringsmässa som arrangeras på Chalmers Konferenscenter. Mycket folk och många spännande möten!

Kika in på vår facebooksida för att se fler bilder.

Rekryteringsmässa 27 oktober

Cecilia - 2017-10-24

Trygghetsrådet arrangerar en rekryteringsmässa på Chalmers Konferenscenter nu på fredag den 27 oktober. TFIP är på plats under hela dagen, så vi hoppas på många spännande möten med eventuella nya medarbetare.

Leverantörsdag om Stockholms infrastruktur

Cecilia - 2017-10-23

På torsdag (26/10) är Stockholms publika transportnät i fokus när Stockholms Läns Landsting bjuder in till en leverantörsdag. TFIP är så klart på plats. Vi ser fram emot en intressant dag där vi får veta mer om stadens planer när det gäller bland annat expansion av tunnelbanan. Läs mer här: www.ssl.se/supplier

Höstmingel i Stockholm 12 oktober

Cecilia - 2017-10-16

Varmt tack till alla som kom på vårt höstmingel på Stockholmskontoret i torsdags!

Det blev en lyckad eftermiddag och kväll med många trevliga möten och intressanta diskussioner. Jätetrevligt att träffa alla som kom förbi. Vi hoppas att vi nu har en ny tradition!

Vill du se fler mingelbilder, besök gärna vår facebooksida

Foto: Therése Särnbäck

Infrastruktur och stadsutveckling på Samhällsbyggnadsdagarna

Cecilia - 2017-10-11

11 och 12 oktober är TFIP på plats på Samhällsbyggnadsdagarna på Waterfront i Stockholm. En tvådagarskonferens som vi inte vill missa, med över 60 seminarier och tillfällen att träffa många kollegor inom samhällsbyggnadssektorn.

Några av årets teman är infrastruktur, stadsutveckling samt urbanitet & livsmiljö. Läs mer på www.samhallsbyggarna.org/samhaellsbyggnadsdagarna/

Nordic Rail 10-12 oktober

Cecilia - 2017-10-10

Den här veckan är vi på järnvägsmässan Nordic Rail i Jönköping.Elmia Nordic Rail behandlar de mest aktuella frågorna inom branschen i Norden. Vi ser fram emot att se det senaste inom nya produkter och innovationer.

Läs mer om mässan på www.elmia.se/nordicrail

Välkommen Andreas!

Cecilia - 2017-10-05

I mitten av oktober börjar Andreas Palmersjö hos oss på Göteborgskontoret och ansluter till teamet som BIM- och 3D-konstruktör med inriktning mot energi. Andreas är nyutexaminerad från yrkeshögskolan KYH i Göteborg, där han läst programmet Energispecialist byggnader. Utbildningens huvudfokus är byggnaders energianvändning och energipåverkan, samt hur byggnadens energisystem fungerar.

Vi ser fram emot att få välkomna Andreas till gruppen!

Anmäl dig till vårt höstmingel i Stockholm

Cecilia - 2017-10-02

Du har väl inte missat att anmäla dig till höstminglet?
Den 12 oktober från kl. 17 är du och dina kollegor välkomna till vårt Stockholms-kontor på lite mat och dryck. Kom förbi och mingla med oss och våra samarbetspartners. Adressen är Arenavägen 55, våning 5 (Globen Köpcentrum).

Osa senast 4 oktober till event@tfip.se

Ange gärna hur många ni blir. Varmt välkomna!

Nytt uppdrag från Trafikverket

Cecilia - 2017-09-27

TFIP har i samarbete med Sweco Industry fått i uppdrag av Trafikverket att författa en ny nationell standard gällande övergripande råds- och kravtext för styrning av belysning i vägtunnlar.

Nya praktikanter på TFIP

Cecilia - 2017-09-26

Den här veckan hälsar vi Michaela och Sara välkomna till TFIP. De läser andra året på programmet Byggprojektör på Yrkeshögskolan i Kungsbacka – en utbildning med fokus på BIM, CAD och konstruktion.

Michaela och Sara kommer vara med oss på Göteborgskontoret fram till i december och vi hoppas att de ska kunna omsätta sina teoretiska kunskaper från utbildningen i våra projekt på ett bra sätt. Varmt välkomna båda två!

TFIP på Business Arena Stockholm

Cecilia - 2017-09-19

Den här veckan är vi på Business Arena Stockholm, Nordens ledande mötesplats för beslutsfattare inom fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn. Vi ser fram emot två dagar av nätverkande och intressanta seminarier med aktuella frågeställningar, trender och framtidsfrågor inom samhällsbyggnad och utveckling. Business Arena pågår 20-21 september på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Läs mer på: www.businessarena.nu

Intressant tunnelbesök

Cecilia - 2017-09-14

Återigen har delar av TFIP varit på ett mycket spännande studiebesök, denna gång i Ruintunneln hos MSB i Lund. Här testas framtidens ljuskällor för underjordiska anläggningar.

Nya medarbetare i Stockholm

Cecilia - 2017-09-11

TFIP fortsätter att växa och nu har Stockholmskontoret fått förstärkning i form av Karolina Törneland och Edris Montazeri.

Karolina kommer närmast ifrån yrkeshögskolan Xenter och ingick där i den första kullen 3D-tekniker som just tog examen. Edris är nyexad högskoleingenjör inom byggproduktion från KTH.

Vi hälsar Karolina och Edris varmt välkomna och ser fram emot en händelserik höst!

Nytt spännande energiuppdrag

Cecilia - 2017-09-06

Tillsammans med Sweco Industry AB har TFIP fått ett energiuppdrag åt Power2U, som är ett samarbete mellan KTH, Uppsala Universitet, ABB och Vattenfall. Uppdraget innebär att TFIP ger support inom energi- och regleroptimeringsfrågor, energiberäkningar och utbildning.

Studiebesök under Öresund

Cecilia - 2017-09-05

TFIP har varit på ett intressant studiebesök i Öresundsförbindelsens underjordiska värld. Här fick vi vara med på en nattavstängning av vägtunneln.

Studiebesök i schweiziska tunnlar

Cecilia - 2017-08-30

Den 16-17 augusti var TFIP i Schweiz för att besöka vägtunnlar och järnvägstunnlar. Tillsammans med HBI och Trafikverket studerade vi bland annat brandgasventilation i Zürich Hauptbahnhof.

Syftet med studieresan var att studera hur utbyggnaden av en bansträcka inklusive den nya tågtunneln Eppenbergtunneln fungerar under full drift av spåranläggningen. På resan fick vi även en inblick i hur Schweiz tågledningssystem är uppbyggt. Vi avslutade med att besöka Löwenstrasse, där vi medverkade vid ett test på brandgasventilationen.

Det schweiziska ingenjörsföretaget HBI Haerter, som var värd för studiebesöket, är vår främsta samarbetspartner inom tunnel- och brandventilation. Läs gärna mer om dem här: www.hbi.ch

Katy Certifierad behörig ingenjör CCTV

Cecilia - 2017-08-14

Vår medarbetare Katayon Masoudi är numera Certifierad behörig ingenjör CCTV. Certifikatet innebär att Katy, som är handläggare inom El-Tele, har kontrollerad kunskap inom de aktuella normer som gäller för CCTV-anläggningar. Som certifierad expert inom brand- och säkerhetsområdet har hon den kompetens som krävs för att projektera, handlägga och besiktiga CCTV-anläggningar.

Utöver att detta säkerställer kvaliteten i våra projekt är vi på TFIP stolta över våra medarbetares kompetensutveckling och vi gratulerar Katy till certifieringen!

Välkommen på höstmingel!

Cecilia - 2017-08-11

Boka in den 12 oktober i kalendern redan nu. Då är det nämligen dags för vårt höstmingel på kontoret i Stockholm. Evenemanget är ett tillfälle att träffa oss och flera av våra andra kunder och samarbetspartners. Vi bjuder på lättare mat och dryck.

Anmäl dig på event@tfip.se och skriv gärna hur många som kommer – självklart får du ta med dig en kollega. Vi ser fram emot att ses!

Vi på TFIP önskar en glad sommar!

Cecilia - 2017-07-10

Första halvan av 2017 har varit fantastisk och vi är mycket glada över att vi lyckats växa och nu är fler än 30 medarbetare i Göteborg och Stockholm. Nu tar vi lite semester och är tillbaka i full styrka igen i mitten av augusti, då vi även välkomnar fler nya kollegor.

En riktigt skön sommar från oss på TFIP!

Välkommen Erika!

Lisa Ek - 2017-07-06

Som vi tidigare meddelat börjar Erika Lindgren hos oss. Hon anslöt redan nu i juni istället för i augusti, som tidigare planerat.

Erika har erfarenhet från offshorebranschen och kommer närmast från Perbellum, där hon varit lead engineer inom el och automation. Hos oss på TFIP har hon rollen som som senior projektör och projektledare inom el/tele. Vi är glada över att ha fått Erika som vår kollega!

Vi flyttar … fast inte så långt!

Cecilia - 2017-07-06

TFIP växer och behöver större lokaler. När vi kommer tillbaka från semestern packar vi ihop och flyttar – hela två våningsplan ner. Flytten är dock temporär, för när vi väl kommit på plats är det snart dags att flytta igen. I höst flyttar vi till nya lokaler på våning två, där vi tror oss få plats med fler skrivbord och mötesutrymmen.

Är du nyfiken på att se hur vårt nya kontor ser ut, är du välkommen att besöka oss senare i höst.

Metroannons!

Caroline Kärreman - 2017-06-29

Vi söker fler härliga medarbetare, både till Stockholm och Göteborg! Ni göteborgare missade väl inte att vi i tisdags hade med en annons i Metro om detta? Bor du i Stockholm och har chansen att få tag på en Metro kan du läsa samma annons på tisdag i nästa vecka. Våra lediga tjänster hittar du under fliken Karriär.

Autonomous Machine World 26-27 juni

Caroline Kärreman - 2017-06-26

Denna vecka är det dags för ännu en konferens som vi inte vill missa. Några av TFIP:s medarbetare är nu på plats i Berlin för att delta i mässan Autonomous Machine World. Det är ett fantastiskt tillfälle att utbyta erfarenheter och kunskap med branschledande experter inom vårt fält, samt få insikter i det senaste om robotteknik och intelligenta maskiner. Läs mer på: http://autonomous-systems-world.com/en/

Stations- och metrobesök i Malmö och Köpenhamn

Caroline Kärreman - 2017-06-20

Efter två intensiva dagar bestående av studiebesök på Malmö Centralstation och Triangeln Station i Malmö och besök på bygget av nya metron Cityringen i Köpenhamn samt lite konferens, är vi nu påväg hem mot Göteborg och Stockholm igen. Vi på TFIP tackar våra samarbetspartners som gett oss möjligheten till två fantastiskt givande och roliga dagar!
Läs mer om Cityringen: http://m.dk/

TFIP på studieresa

Caroline Kärreman - 2017-06-16

I början på nästa veckar åker delar av TFIP på studieresa för att besöka ett antal underjordiska anläggningar i Sverige och Danmark.

Ytterligare en rekrytering!

Caroline Kärreman - 2017-06-16

Vi välkomnar Jan-Erik Fries till oss på TFIP. Jan-Erik har tidigare suttit på en mycket omfattande projektledarroll på Eleiko/Eldan Recycling som tillverkat och levererat avfallshanteringssystem till byggindustrin runt om i norden. Hos oss kommer han främst att fokusera på projektering då hans specialitet är Revit/CAD, men vi kommer nyttja hans breda kompetens inom flera andra områden.

World Tunnel Congress 9-16 juni

Cecilia - 2017-06-07

Nu är det dags för World Tunnel Congress, världens främsta branschkonferens inom underjordisk infrastruktur – och TFIP kommer förstås vara på plats. WTC är en årlig konferens som flyttar runt mellan olika länder varje år. I år är det Norwegian Tunneling Society (NFF) som är arrangör för konferensen, som äger rum i Bergen. Ska du också delta? Här kan du läsa mer och registrera dig:
wtc2017.com

Vi har passerat 30-strecket!

Cecilia - 2017-06-02

TFIP växer och med flera vassa rekryteringar den senaste tiden är vi nu fler än 30 medarbetare. I augusti börjar Jennifer Pour som BIM- och 3D-projektör. Jennifer kommer närmast från Techon, där hon har arbetat som konstruktionskonsult inom ett flertal projekt i industrisektorn.

I augusti får teamet även förstärkning av Erika Lindgren som senior projektör och projektledare inom el/tele. Erika har erfarenhet från offshorebranschen och kommer närmast från Perbellum, där hon varit lead engineer inom el och automation.

Vi är glada över att kunna hälsa både Jennifer och Erika välkomna till oss på TFIP!

Två starka rekryteringar till TFIP!

Caroline Kärreman - 2017-05-22

I dagarna blev det klart att Emil och Louise Engman flyttar hem till Sverige, efter flera år hos vår samarbetspartner HBI i Zürich. Vi är glada och stolta över att både Emil och Louise väljer att gå till TFIP, vilket innebär att vi stärker vårt team ytterligare med unik kompetens.

Det gifta paret Emil och Louise har bott och arbetat i Schweiz i snart nio år. Under den tiden har de bildat familj och har numera två barn som börjar närma sig skolålder, vilket avgjorde deras beslut att flytta hem till Sverige igen. De senaste åren har båda två jobbat med projektledning och projektering av tunnelventilation hos HBI Haerter Consulting Engineers, ett företag som TFIP har ett nära samarbete med. Vi kommer givetvis fortsätta vårt goda samarbete även framöver och ser fram emot att kunna hälsa Louise och Emil välkomna under 2018.

Välkommen Frida!

Lisa Ek - 2017-05-19

Vi är glada över att välkomna Frida Ekström som ekonomiansvarig hos TFIP. Det innebär att vi stärker vårt team och flyttar hem hela ekonomiprocessen, som tidigare varit outsourcad. Frida har erfarenhet som redovisningskonsult och kommer senast från adclouds, där hon var CFO. Frida börjar nu i maj och kommer att vara hos oss på halvtid.

TFIP på Elfackmässan 2017

Lisa Ek - 2017-05-08

Nu är det äntligen dags för Elfack – Nordens största el- och energimässa på Svenska Mässan. Givetvis är TFIP på plats med medarbetare hela veckan för att ta del av nya produkter och lösningar, få inspiration och utbyta kunskaper. Kommer du också?

Läs mer om mässan och hämta ditt kostnadsfria entrékort på www.elfack.se

Vårmingel 27 april

Lisa Ek - 2017-03-29

Vi gillar verkligen vår tradition med vårmingel här på TFIP. Nu har det blivit dags igen - torsdag 27 april slår vi upp dörrarna här på Prinsgatan 12 för kunder och samarbetspartners. Kom gärna förbi och få chansen att träffa hela tfip-gänget, vi bjuder på lite lättare mat och dryck. Anmäl dig senast 21 april genom att skicka ett mail till event@tfip.se. Självklart får du gärna ta med dig någon kollega, säg bara till hur många som kommer när du anmäler dig/er.
Vi ser fram emot att ses!

Här händer det grejer!

Lisa Ek - 2017-02-14

TFIP fortsätter att växa, vilket vi självklart tycker är jättekul! På Göteborgskontoret säger vi välkommen till Viktor Peterson, senior projektledare VVS, Caroline Kärreman, administratör samt Katayon Masoudi, handläggare inom el/tele. Vi har även Chalmersstudenterna Kevin Walian från Samhällsbyggnadsprogrammet och Erik Forsberg ifrån Arkitektur & Teknik på plats hos oss så ofta deras studier tillåter. Ali Eljishi har precis påbörjat praktik hos oss via Arbetsförmedlingen i tre månader.

Kollegorna på kontoret i Stockholm växer snart ifrån duo till kvartett! Magnus Björk, energiingenjör, börjar 16 februari och en månad senare ansluter Thomas Georgiou som CAD-projektör.

CHARM-dagarna 2017

Lisa Ek - 2017-02-09

Så var årets upplaga av CHARM 2017 över! TFIP var på plats i år igen med ett bra gäng och under två hektiska dagar hade vi hade många trevliga och intressanta möten med studenterna.

Stort tack till kollegorna Adam, Jenny, Simon, Katy, Konstantin, Caroline och Erik som gjorde ett kanonjobb i montern. Missade du oss på CHARM så håll utkik i november igen då vi siktar på att vara tillbaka på VARM-dagen igen.

Nu finns vi på facebook!

Lisa Ek - 2016-11-24

Följ vår sida på facebook för att se de senaste uppdateringarna. Här kommer vi bland annat att annonsera efter nya medarbetare, samt lägga upp information om andra roliga saker som händer på vårt kontor eller i våra projekt.

Du hittar oss här:
TFIP på Facebook

Vi ses!

Vi växer så det knakar - öppnar kontor i Stockholm!

Lisa Ek - 2016-10-21

TFIP växer och det tycker vi givetvis är jättekul! Nu har vi blivit med kontor i Stockholm också – närmare bestämt på Arenavägen 55, precis vid Globen.

Med oss ifrån start på det nya kontoret har vi Tommy Frank och Joakim Törnros. De båda kommer främst att hantera våra stockholmsbaserade projekt: installationssystem för Tvärförbindelse Södertörn samt el- och kalkylarbete för Förbifart Stockhom (gestaltningsuppdrag med belysning av konstverk i tunnlar och trafikplatser).

Tommy kommer närmast ifrån Caverion och Sweco Industry. Han har en gedigen erfarenhet inom automation, integration av tekniska system, styr & övervakning samt energifrågor. Joakim är civilingenjör inom automation och mekatronik och arbetade tidigare på ÅF. Joakim har specialistkunskaper inom uppdragsledning, samordning och projektering av styr- och övervakningssystem i multidisciplinära projekt.

Vi är glada över att kunna hälsa båda dessa ”tungviktare” välkomna till TFIP-gänget och ser fram emot fortsatt utveckling i Stockholm med omnejd.

På Göteborgskontoret har vi även fått förstärkning av ett par juniora konstruktörer; Simon Jändel, Adam Rudell och Jenny Flodin.

Mingelkväll hos TFIP 26/5

Lisa Ek - 2016-05-03

Vi har byggt om och vill gärna visa upp våra nya, fina lokaler! Kom på mingelkväll hos oss torsdag 26/5 från kl 17.
Vi bjuder på plockmat och dryck.

Anmäl dig till lisa.ek@tfip.se senast 18/5.

Ny delägare

Lisa Ek - 2016-04-08

Från och med 1 mars 2016 har konsultkollegan Johan Larsson gått in som delägare i TFIP Sweden AB. Vi ser fram emot en spännande fortsättning på vår resa tillsammans.

Göteborgsvarvet 2015

Lisa Ek - 2015-05-21

Uppladdningen inför årets största träningsfolkfest är i full gång! TFIP har sin allra mest rutinerade varvet-löpare i startfållan nu på lördag. Vi ses i vimlet!

http://www.goteborgsvarvet.se/goteborgsvarvet-21-km/

Seminarium Nordiskt Vägforum

Lisa Ek - 2015-05-11

Nästa vecka, 20-21 maj anordnar Nordiskt Vägforum ett seminarium i Köpenhamn på temat "Säkra nordiska tunnlar - med ITS". Vi på TFIP kommer att vara där.

Här kan du läsa mer:
Säkra nordiska tunnlar med ITS

www.nordfou.org

Elfackmässan

Lisa Ek - 2015-05-04

TFIP är på Elfackmässan 2015 i Göteborg, 4-8 maj.
Är du?

www.elfack.com

Öppet Hus hos TFIP tors 23/4

Lisa Ek - 2015-04-20

Vi firar in våren med Öppet Hus hos oss på TFIP nu på torsdag, 23/4, från klockan 17.

Adress:
Prinsgatan 12, vån 7
413 05 Göteborg

Sista anmälningsdag har egentligen passerat, men är du på mingelhumör så skicka ett mail till lisa.ek@tfip.se

Välkomna!

Utbyggnad av Göteborgs Hamn

Lisa Ek - 2015-02-24

Om tre år inleds byggandet av en 600 000 kvadratmeter stor energihamn på Risholmen väster om Arendal. Nu får allmänheten i Göteborg tycka till om planerna.

Läs mer på gp.se

Bild: Illustration, Göteborgs hamn.

Nytt samarbetsavtal med Sweco

Lisa Ek - 2015-02-09

Vi har tecknat avtal med Sweco Systems om att teknikstyra de tekniska installationerna i framtagandet av Systemhandling Järnvägsplan för Götalandsbanan (Station Landvetter flygplats).

TFIP tecknar avtal med Tyren´s om samarbete i Varbergstunneln

Tomas Jansson - 2014-11-17

Technology for Infrastructure projects Sweden AB tecknar avtal med Tyren´s AB om samarbete i Varbergstunneln. TFIP skall ansvara för projekterings av systemhandling/järnvägsplan för tekniska installationer.

Citybanan nära målsnöret

Tomas Jansson - 2014-08-25

99,9 procent av berget är utsprängt i Citybanan och nu börjar projektet räkna ner inför trafikstarten om drygt två år.

http://www.entreprenad.com/kategorier/alla/citybanan-skymtar-malsnoret/

Klartecken för megabygget

Tomas Jansson - 2014-06-26

Regeringen tillåter utbyggnad av pendeltågstunneln Västlänken i Göteborg.

http://www.regeringen.se/sb/d/119/a/243095